כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לפנקייק של הבראסרי
יום המשפחה. שנה לקורונה. סגירת מעגל? אולי. זו היתה שנה עם הרבה מאד משפחה גרעינית, ומעט מדי מכל מה שהיינו רגילים אליו. אז אולי תכף נחזור לימים כתיקונם, אבל לא משנה מתי, אין כמו בבית ואין על הדבר הזה שנקרא משפחה, וילדים (קטנים וגדולים) שזוללים בשבת בבוקר פנקייקים חמים עם תותים ומייפל. הנה לכם מתכון של הפנקייקים של הבראסרי
הפנקייק הכי טוב שאכלתי, בואו נדבר על זה.
הסיטואציה: רילוקיישן קצר לצפון ארצות הברית. בין התמקמות להתמקמות, לקחנו פסק זמן קצר לטיול מושלג וכריסמסי בין מדינות ניו-אינגלנד. אי אפשר לשבוע מהנסיעה בנוף החורפי משובץ בתי העץ הבהירים, וכשהשלג מתחיל לכסות את הכל הלב מתעלף קצת.
כמיהה לארוחת בוקר ומרפסת מקושטת במזחלת עמוסת מתנות, הניבו את המפגש הזה, שאיני זוכרת בדיוק היכן התרחש. ייתכן שבוורמונט. ליד השולחן: אנחנו. על השולחן: מגדל פנקייקים שמנמנים ורכים, קוביית חמאה צהובה נמסה על ראשם וקנקן קטן של סירופ מייפל הכי אמיתי שיכול להיות (חידוש של ממש למי שהכירה בעיקר את הסירופ "בטעם" מייפל של אפיכל).
אחרי אותו בוקר, ביליתי שעות רבות במטבחי הבוסטוני הקטן, בניסיונות חוזרים ונשנים לשחזר את הפנקייקים האלה. יעידו מיכלי המייפל הכבדים שסחבתי כל הדרך הארוכה מהסופר.
פאסט-פורוורד לימינו אנו - הכנת פנקייקס לחבורת ילדים רעבים היא משימה שלרוב יש לבצע במהירות הבזק, והפנקייקס עם קוביות החמאה הנמסות נשארים לרוב רק לחלומות. עם זאת, יש מי שמתחנן לקבל פנקייקס לפחות פעם בשבוע, וזוכה להיענות רק כשאני במצב רוח מפנק במיוחד או כשתנובת המקרר מצטמצמת לחלב וביצים בלבד. יש הבדל גדול בין חביתיות מהירות ומוציאות-ידי-חובה, לבין הסוג המושקע שמשמש הומאז׳ לארוחת בוקר צפון-אמריקאית, והוא טמון במתכון ובתוספות.
מתכון הפנקייק של הבראסרי הוא מקום טוב להתחיל בו. השקיעו במייפל איכותי והוסיפו פירות אדומים בשפע, ומובטחת לכם הצלחה. תגלו איך הילדים הממהרים פתאום יושבים בנחת ועורמים פנקייקים למגדלים רכים רכים.
מתכון לפנקייק של הבראסרי
המצרכים
- 250 מ"ל חלב
- 250 מ"ל יוגורט
- 4 גרם סוכר וניל
- 2 גרם מלח
- 2 ביצים
- 50 גרם סוכר
- 320 גרם קמח
- 30 חמאה מומסת
- 4 גרם אבקת אפייה
אופן ההכנה
א. מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, סוכר הווניל, המלח והביצים.
ב. מוסיפים את החלב והיוגורט ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
ג. מוסיפים את החמאה המומסת ואת אבקת האפייה ומערבבים עד להטמעה.
ד. מחממים מחבת טפלון שטוחה ומשומנת קלות בחמאה. יוצקים חביתיות בקוטר 10 ס"מ ומטגנים עד שמתקבלות בועות. הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת. מעבירים למגש מרופד במגבות נייר.
מגישים לצד רוטב מייפל אמיתי ופירות העונה.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***