כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
בלי טיפת שמן - מתכון לסופגניות אפויות
פעם, מזמן, לפני הקורונה, קרו פה כל מיני דברים רגילים. חנוכה היה חנוכה, הרמות כוסית היו הרמות כוסית והדלקת נרות בגן היתה הדלקת נרות בגן. הכל היה רגיל. כולל הסופגניות. שמן, בצק, ריבת תות, קרמל או שוקולד, קישוטים לרוב, ויאללה לטגן. והשנה? אין מצב! השנה נאפה סופגניות בריוש, ללא רגשות אשם ועם הרבה הנאה בבטן. קבלו מתכון לסופגניות שיככבו השנה בכל הבייקריז והדליקטסנים באשר הם
כל שנה אותו סיפור
בכל שנה נשבעות רבות ממכרותי (כי בואו נודה על האמת, אלו אכן בעיקר מכרות), כי סופגניה לא תחצה את שפתיהן בחנוכה אפילו פעם אחת. אבל אז, או אז, חולף מתחת לאפן מגש הקרטון המפודר באבקת סוכר במסיבת חנוכה בגן (פעם מזמן, כשהיו מסיבות חנוכה בגן), או בהרמת כוסית במשרד (פעם מזמן, כשהיו הרמות כוסית במשרד), או בפעילות היצירה של שכבה ד׳ לכבוד החג (פעם מזמן כשהיו פעילויות יצירה בשכבה ד׳ באופן כללי), והמגש הזה תמיד מלווה בנציגת ועד הגן / אשת משאבי אנוש חייכנית מדי / אמא אחרת שתקעו לה בידיים את המגש הזה ואמרו לה ״תחלקי״ והיא רק מתה להיפטר כבר מכל הסופגניות כדי שתוכל לחזור להתחפש לאבק בפינה אחרת של החדר. או אז נשלחת היד בנימוס ״לא באמת רציתי״ ידוע מראש, וכל השבועות מתעופפות דרך החלון. והאמת היא, שאין באמת חרטה או צער ברגע הזה. כי הרי סופגניות הן עונג גדול. מי שאומר אחרת משקר.
אבל הנה מגיעה המלכודת, פעם מזמן, היו כל המסיבות, הרמות הכוסית והפעילויות האלו שלא באמת רצינו ללכת אליהן אף פעם, אבל הן סיפקו הזדמנות מצוינת להתרפקות כמעט נטולת רגשות אשם (כי חייבים) על סופגניה ממולאה ומקושטה. ועכשיו? מה עכשיו? נרכוש קרטון מלא במטוגנות מטוגנות האלו הביתה? נעמיד סיר גדול של שמן במטבח ונחיה עם הריח של אחרי לפחות שלושה שבועות? אין מצב.
אנחנו נמשיך לחיות חיים נטולי רגשות אשם, אך מלאים באושר של סופגניות אפויות. רכות, עשירות, ממולאות ומקושטות. אפשר להכין בבית ואפשר שיכינו בשבילכם. הן מגיעות עם הנאה מובטחת ואפס צורך להצטופף על כסא קטנטן בגן הדבורה מאיה ולהדביק פקקים לעוד חנוכיה מחומרים דליקים.
תצטנפו על הספה, תקשיבו לגשם בחוץ ותבינו שיש פריבילגיות לתקופה הזו.
תפריט חנוכה של הדליקטסן - עכשיו באתר >>
מתכון לסופגניות בריוש אפויות שתכינו בבית - מתאים ל-12 סופגניות.
מרכיבים לבצק בריוש:
500 גר' קמח 00 ללחם. מומלץ: קמח חיטה רך FARINA DOLCI
2 ביצים L
60 גר' קרח
75 מ"ל מים קרים
60 גר' סוכר
10 גר' מלח
10 גר' שמרים
250 גר' חמאה רכה
1 ביצה להברשה
הוראות הכנה לבצק:
1. לישה: במיקסר עם וו לישה להכניס את הקמח, ביצים, קרח, מים ושמרים ולערבב במהירות איטית עד שכל המרכיבים מתאספים לבצק.
2. להעלות את המיקסר למהירות בינונית וללוש בערך כ-10 דקות תוך כדי עצירה כל 2 ד' כדי להוריד את הבצק מהדפנות וו הלישה – עד שנוצרת רשת גלוטן יפה.
3. להוריד למהירות איטית ולהוסיף את המלח, הסוכר ו-50 גר' מהחמאה וללוש כ 5 דקות.
4. תוך כדי לישה יש להוסיף את יתר החמאה ב 3 פעימות עד שכל החמאה נטמעת בבצק.
5. לרדד את הבצק ולשים במגש, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים – עד 24 שעות (עדיף)
6. להוציא מהמקרר לחלק ולעצב את הבצק לכדורים של 50 גר'
7. להתפיח עד הכפלת הנפח, להבריש בביצה ולנעוץ את מילוי הקרם פטיסייר הקפוא (שוקולד או פיסטוק) פנימה במרכז הכדור (פירוט הכנתו בהמשך) .
8. לאפות על 160 מעלות כ 10-15 ד' עד קבלת צבע שחום יפה.
9. לקשט מלמעלה עם הפונדנט הקנוי (פרטים בהמשך)
מרכיבים למילוי שוקולד:
500 גרם חלב
150 גרם שמנת מתוקה
5 גרם מחית וניל
120 גרם סוכר
6 חלמונים
50 גרם קורנפלור
55 גרם חמאה
70 גרם שוקולד חלב
30 גרם שוקולד מריר
מרכיבים למילוי קרם פיסטוק:
500 גרם חלב
150 גרם שמנת מתוקה
5 גרם מחית וניל
120 גרם סוכר
6 חלמונים
50 גרם קורנפלור
55 גרם חמאה
20 גרם מחית פיסטוק
הוראות הכנה למילויים:
קרם פטיסייר - ההכנה של הקרם זהה לשני המילויים, פרט לשני שלבים אלה:
עבור פטיסייר שוקולד - יש לערבב את השוקולד עם הקרם פטיסייר החם עד שכל השוקולד נמס ונטמע במסה.
עבור פטיסייר פיסטוק - לפני שלב 6 יש לערבב את המחית פיסטוק עם הקרם פטיסייר עד הטמעה מוחלטת במסה.
- 1. להרתיח את החלב, שמנת, המחית וניל והסוכר.
- 2. ברגע שרותח להוריד מהאש, להוסיף שליש מהתערובת הרותחת לתערובת של חלמון, סוכר וקורנפלור, לערבב ישר ולהוסיף את התערובת הפושרת עם החלמון לתערובת הרותחת.
- 3. לשים חזרה על האש ולהמשיך בערבוב נמרץ עד שנעשה סמיך יותר ומבעבע.
- 4. יש לתת לתערובת לבעבע כדקה וחצי תוך כדי ערבוב נמרץ.
- 5. לכבות את האש ולהוסיף את החמאה.
- 6. לצנן ולזלף לתוך מגש סיליקון 3.5 ס"מ או לזלף ישירות על מגש שיצור עיגול בקוטר של 3.5 ס"מ וגובה של 2 ס"מ.
-
7. להעביר למקפיא עד לקיפאון מוחלט. (כשעה וחצי)
לקישוט הסופגניות:
לסופגניית בריוש פטיסייר שוקולד:
יש להמיס 100 גר' שוקולד עם 100 גר' שמנת מתוקה.
לחכות שיחזור לטמפרטורת החדר ולזלף פסים מלמעלה.
לסופגניות בריוש פטיסייר פיסטוק:
לערבב 150 גר' פונדנט קנוי עם 20 גר' מחית פיסטוק ולזלף פסים מלמעלה.