כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
חמישה וחצי כריכים לחזרה נעימה ללימודים
חוזרים לשגרה. חוזרים לילקוטים והמחברות. חוזרים לסדר-יום, לקלמר ולעפרונות. חוזרים לקופסאות אוכל של הפסקת עשר,
ואם תשאלו אותנו - אין דרך נכונה ונעימה יותר מלחזור לשגרה - בין 2 פרוסות לחם.
אז הבאנו לטל סיון-צפורין את הפרודוקטים הכי שווים כדי להכין כריכים לילדים, ובואו נאמר שזה גרם לה וגם לנו, מאוד להתגעגע לצלצול
הכל מתחיל בלחמניות המעולות של הבייקרי
הכתבה הפעם היתה אחד משיתופי הפעולה המשמחים שקרו לי בקריירת צילום האוכל, כתיבה ולעיתים מתכונאות קלה שלי. הכל התחיל מרשימת לחמניות משובחות של הבייקרי, אותה כתבתי בפנקס שבו אני בדרך כלל משרבטת לקראת פיצוח רעיונות. מפה לשם, שלושה אפים של צאצאי הבית חשו שמשהו מעניין מתרחש. ״תרכיבי כריכים שווים״ אמר המתבגר שתיכף תתחיל שנתו האחרונה כתלמיד בית ספר ולקוח של מפעל כריכי הבוקר הביתי שלנו. ״אני רוצה לעזור לך להכין״ הצהיר צעיר החבורה, ואילו האמצעית לא שמעה על מה דיברנו הודות לטיילור סוויפט שמזמרת באוזניות שלה באופן קבוע, אבל היתה בסביבה. לא הספקתי למצמץ והבכור התיישב לצידי תוך שהוא ממליץ על חרדל עם דבש (honey-musterd בציטוט המקורי) לכריך הקובנו, ודרש שיהיה זעתר בלבנה, כי אי אפשר אחרת, ביקש שיהיה כריך אחד לפחות עמוס בקורנדביף ותהה איך ירגישו החמוצים בתוך כריך חם. בחרנו יחד מרכיבים, החלפנו בין לחמניות - ״כריך הדלי בפרעצל או בטאוזונג?״, ״איזו לחמניה תלך הכי טוב עם המתוקים?״, ״אתם הייתם אוכלים את כל הכריכים האלה?״ (התשובה היתה כן, כן ושוב כן, ובבקשה תכינו כאלה כל הזמן).
כריכים בקלי קלות שכל ילד רק רוצה לתת בהם ביס.
ובכן, לקראת החזרה לבית הספר שממש מעבר לפינה, ובשיתוף פעולה משפחתי מרשים, הרכבנו לכם רשימת הצעות לכריכים שיתאימו לכל ילדה וילד. התחברנו לטעמים קלאסים ו״לא מסובכים״, דאגנו לירקות מדי פעם וגם לממרח מתוק ומפנק, ומי שיותר מדי ירוק לה או לו, אפשר תמיד להוציא את החסה. לכל כריך וכריך יש חותמת איכות של ילדים אמיתיים, כאלה שלפעמים בא להם עם יותר ולפעמים עם פחות, ולפעמים גם לחמניה בלי כלום תעשה בשבילם את העבודה.
העניין הוא, שלמרות שהיו לנו ילדים בראש, הכריכים יצאו כל כך טעימים, שאנחנו לא ממש בטוחים שהם ימצאו את דרכם לילקוטי הילדים ביום הראשון של חודש ספטמבר ושיש סיכוי, אפילו סביר מאד, שנסגור מאחוריהם את הדלת כשיצאו בבוקר, ונתפנק בארוחת עשר להורים בלבד (בכל זאת, נתנו פה עבודה ביולי-אוגוסט). כי הלחמניות כל כך טריות וטעימות (שאף אחד לא יעיז לקחת לי את הפרעצל!), כי הגבינות והבשרים הקרים משובחים וכי דאגנו לשים נישנוש שווה ליד כל כריך, ככה לגוון את הביס.
כריכים גם לארוחת עשר של גדולים.
אז הנה הם - חמישה וחצי כריכים לחזרה נעימה ללימודים (המנטרה להיום: לא תהיה שביתה), נתנו להם שמות שלגמרי אפשר לכתוב על הטבלה שתתלו על המקרר, למען ידעו כל הוֹרֶה והוֹרָהּ מה להכין לארוחת הבוקר.
הכריך הקלאסי
מה צריך?
2-3 פרוסות גבינה צפתית
ביצה מקושקשת רכה (מורידים מהאש ממש רגע אחרי שהביצים נקרשות)
חסה קצוצה (למתקדמים בלבד)
פרוסות עגבניה ומעט פלפל שחור
הבסיס : לחמניית פרעצל, גבינה וביצה מקושקשת.
כריך המעדניה
מכינים יום מראש: בצל סגול מוחמץ
מרכיבים:
בצל סגול אחד פרוס לפרוסות
1 כף סוכר
חומץ לכיסוי
מניחים את כל המרכיבים בקופסה אטומה ומשאירים בחוץ להחמצה כ3-4 שעות.
נשמר במקרר כשבוע.
מה עוד צריך?
לחמניות טאנזונג (חייבים לפחות שתיים)
מעט מיונז
פרוסת קורנדביף או שתיים, חתוכות לגודל הלחמניה ומונחות במערום
עלה חסה רענן
כמה עיגולי בצל סגול מוחמץ
*הולך מעולה עם סלט קולסלואו
כריך קורנדביף. כמו שכריך קורנדביף צריך להיות.
הכריך הטבעוני
מה צריך?
פרוסות מלפפון
שמן זית וזעתר - אם אוהבים
פרוסות אבוקדו
מעט מלח
גם ג'בטה מקמח מלא. גם טבעוני. וכן, הוא טעים כמו שהוא נראה.
כריך קובנו (בגרסה שלנו)
מכינים מראש: רוטב חרדל ודבש
מערבבים יחד כף דבש וכף חרדל, לרוטב honey-musterd המפורסם של מתבגר הבית.
שומרים בקירור בקופסה אטומה
מה עוד צריך?
מקל פוקצ׳ה חצוי לרוחב ואחר כך לאורך
מריחה נדיבה של חמאה על שני הצדדים
זילוף של רוטב חרדל-דבש
שתי פרוסות שינקן מעושן חתוכות למידת מקל הפוקצ׳ה
מערום נדיב של גבינת צ׳דר מגוררת
סוגרים את הכריך, מורחים אותו בחמאה משני צידיו החיצוניים וצולים אותו להזהבה יפה על מחבת פסים, משני צדדיו, תוך מעיכה בעזרת מרית.
אחרי צריבה במחבת. כריך חם-חם קריספי מבחוץ ומלא כל טוב מבפנים.
כריכים מתוקים לסופ״ש
מה צריך?
מורחים בנדיבות את הריבה וחמאת השקדים על הלחמניה, ומקבלים כריך מתוק-מתוק בטייק מקומי על אמריקה
לחמניה ללא גלוטן, ריבה אדומה וממרח שקדים טבעי . ככה שיהיה מתוק.
חמאת שקדים וריבה בין 2 פרוסות לחם. ככה מתחילים סופ''ש.
או (!) זה ה״וחצי״ שלנו: לחמניית טאונזונג (או חלה אם אתם כמונו, מכינים כריכים מתוקים רק בסופ״ש) מרוחה היטב בממרח אגוזי לוז וקקאו.
לחמנית ענן עם ממרח שוקולד. לפעמים לא צריך יותר מזה
וכמו שאמרו לי בכל תחילת שנה: שתהיה שנה פוריה!
רוצים רעיונות נוספים לכריכים שווים בקלי קלות? בקרו בכתבת הכריכים שלנו משנת הלימודים הקודמת
טל סיון-צפורין, צלמת, כותבת כשקורים דברים טובים וחובבת אוכל, במיוחד עם כוס יין ליד.
***