Wanna Greens הקוויאר של הטבע

כולם יודעים שירקות ירוקים טריים טובים לבריאות שלנו - וכולנו רוצים לצרוך מהם יותר, אך מתקשים לעשות זאת. "וואנגרינס", ירקות ירוקים טבעיים, יחוללו את השינוי שלו אתם מייחלים ויספקו לכם את כמות הירקות הירוקים היומית המומלצת בקלות וללא מאמץ.           10 דברים שכדאי לדעת על הקוויאר של הטבע

מה זה "וואנגרינס"?
"וואנגרינס", הקוויאר של הטבע, הם ירקות טבעיים ממשפחת עדשית המים, השייכת לקטגוריית העלים הירוקים (תרד, קייל, מנגולד ועוד). כמו בירקות ירוקים טריים, גם בוואנגרינס יש ריכוז גבוה של פיטונוטריינטים (Phytonutrients) - מיקרו אלמנטים המצויים בירקות ובפירות (כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון),
שמחזקים את המערכת החיסונית ומפחיתים סיכויי תחלואה.
וואנגרינס גדלים היום בישראל, בחוות ייחודיות ("חוות קוואנטום") - פלטפורמה חקלאית שפתחה חברת "גרינאוניקס". 

הקוויאר של הטבע

למה חשוב לצרוך ירקות ירוקים?
המערכת החיסונית שלנו נשענת על שחקנים חיצוניים שמגיעים מהמזון. אותם שחקנים, שהם פיטונוטריינטים, מאזנים את הגוף ומונעים מחלות. כשאנחנו אוכלים ירקות ירוקים טריים אנחנו למעשה מחזקים את מערכות ההגנה שלנו ומספקים לגוף ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ודלקות, סיבים תזונתיים ומולקולות שונות המעודדים גדילה של חיידקים טובים (תהליך המכונה פרה-ביוטיק). 

מהי כמות הירקות הירוקים המומלצת ביום?
ארגוני בריאות בעולם ממליצים על צריכה יומית מינימלית של 50 גרם ירקות ירוקים טריים לאדם בוגר (רצוי 100 גרם, ואופטימלי 200). מחקרים מראים ש-20% מהאוכלוסייה הבוגרת צורכת את המינימום היומי (50 גרם), ואילו 80% מהאוכלוסייה אפילו לא מגיעה לכמות המינימלית (רק כדי לסבר את האוזן, בארה"ב הצריכה הממוצעת של ירקות ירוקים היא 7 גרם ליום).

על איזה צורך "וואנגרינס" באים לענות? 
"על אף שאנחנו מודעים לכך שחשוב לצרוך ירקות ירוקים, ברמה הפרקטית אנחנו לא ממש מצליחים להטמיע את זה בתזונה היומיומית שלנו, ולמעשה יש לנו חסך אדיר בירקות ירוקים", אומרת ד"ר ציפי שהם, מייסדת גרינאוניקס. "מה שקורה בפועל הוא, שאנחנו מעשירים את התזונה שלנו בדברים שאנחנו אוהבים לאכול, ודווקא את הירקות הירוקים, שחשובים כל-כך לבריאות שלנו, אנחנו זונחים. למה? כי הדרך לצריכת ירקות ירוקים טריים רצופה במחסומים - של טעם, של נוחות (דורש זמן ועבודה) ושל נגישות (תוצרת טריה לא מגיעה לכל מקום, בטח לא בכל ימות השנה, ואם היא מגיעה - חיי המדף שלה קצרים). לכן, אנחנו ערים לבעיה הולכת וגדלה בעולם כולו של מחסור בתזונה המכילה מיקרו-אלמנטים, וביחס ישיר לזה רואים עלייה בתחלואה של מחלות לטליות כמו סרטן, לב, סוכרת, אלצהיימר ואפילו מצבי רוח ודיכאון. וואנגרינס באים לענות על החסך הזה".

מה היתרון בצריכת "וואנגרינס" על פני ירקות ירוקים אחרים שקונים בשווקים או בסופר?
ד"ר שהם: "יש לנו פה ירקות ירוקים טריים שניתן לצרוך באופן נגיש; ממש אספקה שוטפת של פיטונוטריינטים. בנוסף, השימוש בוואנגרינס משפר את הרגלי התזונה שלנו, בלי שנצטרך לשנות את הרגלי הצריכה שלנו. אנחנו רגילים לאכול מזון מעובד מכיוון שהוא נוח לצריכה - הוא זמין, מהיר, טעים, מפתה ומהנה. וואנגרינס משנים את הדיאלוג שלנו עם אוכל בריא, הנתפס כטעים ומזמין פחות, ולמעשה הם עושים את הבלתי יאומן: הם מספקים לנו את הירקות הירוקים הטריים שלהם אנו זקוקים באותה הקלות שבה אנחנו צורכים מזון מעובד: פותחים קופסת וואנגרינס ואוכלים ירקות ירוקים עם כפית, או שמוסיפים אותם לכל מזון שאוהבים. כבר לא צריך להתפשר על שום דבר - אפשר להמשיך לאכול את אותם מאכלים שאנחנו אוהבים ורק להוסיף להם וואנגרינס. ככה נשפר את התזונה שלנו ונעשיר אותה במזון בריא וטבעי".

איזה טעם ומרקם יש ל"וואנגרינס"?
לוואנגרינס יש טעם עדין ורענן, שמשתלב עם כל המאכלים שאנחנו אוהבים: פיצה, פסטה, גלידה, מוזלי, חביתה, לחם עם קוטג', סלטים, עוגות ועוד. יש להם מרקם המזכיר מעט קוויאר - ובקיצור, זה כיף אדיר בצלחת.

וואנגרינס על סלט ביצים

איך משלבים "וואנגרינס" בתזונה היומיומית שלנו?
בקלות. גיא פולק, השף הראשי של קבוצת R2M, מסביר: "אפשר לאכול וואנגרינס עם כפית, ישר מהקופסה, ואפשר להוסיף אותם לכל מזון שאנחנו אוהבים וצורכים - מתוק ומלוח, חם וקר. במאכלים חמים (כמו פיצה ופסטה למשל) מומלץ להוסיף וואנגרינס אחרי הבישול או האפייה ולפני האכילה. במאכלים קרים (מוזלי, גלידה וכד').
פשוט מוסיפים כמות רצויה למאכל (מפזרים מעל או ליד, זה לא משנה) ונהנים משכבה נוספת של טעם עדין, טקסטורה כיפית ונראות".   

וואנגרינס כתוספת על כל מזון שאנחנו אוהבים

למי מומלץ לצרוך "וואנגרינס"?
לכולם - מילדות עד בגרות. כל אחד יכול להוסיף וואנגרינס לתזונה שלו, מכיוון שמדובר בירוקים טריים ונקיים, ללא חומרי הדברה, מיקרואורגניזמים ומתכות כבדות. 

מה אורך חיי המדף של "וואנגרינס"?
וואנגרינס יכולים להישמר באריזה במקרר עד ארבעה שבועות בלי לאבד את החיות והטריות שלהם. 

איפה רוכשים את "וואנגרינס"?
בסניפי הדליקטסן ובאתר. וואנגרינס משולבים גם במנות שונות בהרצל 16.

 

צילום: אסף קרלה