כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
געגועים לאיטליה (או לפסטה רוסטיקלה)
כשאין טיסה לאיטליה באופק, והחשק לפסטה כמו שפסטה צריכה להיות עולה על גדותיו, יש רק פיתרון אחד - ערכות של פסטה רוסטיקלה.
טל סיון-צפורין | דצמבר 2024
יש נפשות שמגיעות עם געגועים לאיטליה בילט אין.
זו לא תופעה מאד ספציפית, היא פוגעת באנשים מכל שכבות האוכלוסיה, ממגוון גילאים והיא אינה מבדילה בין מגדרים, אבל היא בהחלט עלולה להיות תוקפנית. נגיד, את יושבת באוטו ומזדחלת בפקק החמישי להיום, אבל באף עולה ניחוח דק של רוטב עגבניות ועלי בזיליקום, או על הספסל בגינה, בזמן שאתה צופה בשיעמום קל בצעירת הבית גולשת בפעם המאה במגלשה, ופתאום יד אחת מערסלת כוס יין דמיונית והיד השניה מסלסלת ספגטי זהוב על מזלג דמיוני עוד יותר.
המזור המתבקש לסמפטומים המאתגרים האלו, הוא כמובן לרכוש כרטיס טיסה לרומא, מילאנו או נאפולי ולכבוש כיסא בטרטוריה המקומית, אבל הזמינות שלו מוגבלת עבור חלק ניכר מאיתנו. בכל זאת צריך להחזיק חיי יומיום, עבודה מכובדת יותר או פחות וחיי משפחה סבירים.
לטובת הסובלות והסובלים מגעגועים בלתי נשלטים, אנחנו כאן עם תחליפים ראויים. הרי כידוע, ממש כמו יין, מנת פסטה טובה תשמח לבב אנוש ותרגיע את מכאוביו.
ואם כבר פסטה טובה, אז שתהיה הפסטה הכי טובה.
רוסטיקלה דה אברוצו, הוא מפעל משפחתי, המציין ממש בימים אלו 100 שנים של יצור פסטה ארטיזנלי, מחומרי הגלם המשובחים ביותר של חבל אברוצו - קמח סמולינה איכותי מחיטת דורום ומי מעיינות מהרי אברוצו.
הפסטה מיוצרת בתהליך שמשחזר את חדרי היבוש המסורתיים של האיזור, שנהנו מתחלופה בין אוויר ההרים לאוויר הים כחלק מתהליך היבוש האופטימלי של הפסטה.
אי אפשר לפספס את ההבדלים בין הפסטה של רוסטיקלה, למוצרי המדף של הסופר. היא בעלת צבע, עובי וטקסטורה שעושים חשק לנגוס בה עוד לפני שבושלה (כזאת יפה היא), וכשהיא מבושלת לדרגת אל דנטה, היא שירה צרופה.
ובמילים פשוטות יותר - אם בא לך להרגיש רגע באיטליה, גם אם המרפסת שלך משקיפה למזגן של השכנים, ארגנו בדליקטסן קיטים עמוסי חומרי גלם משובחים, שמתכנסים לכדי מנת פסטה רוסטיקלה מענגת.
אותי שלחו הביתה עם שניים - פסטה רוסטיקלה נסטריני ברוטב ריקוטה, לימונים ותרד, ופסטה רוסטיקלה ברנזינו עם כרישה, שומר ופילטים נהדרים של לברק (שעושים אותם ככה שהעור קריספי וזה משו משו).
להגיד שהיה לי טעים זה אנדרסטייטמנט, ויותר חשוב, הרגשתי לרגע באיטליה.
סטרוצ'פרטי ברנזינו, לברק, שומר וכרישה
מצרכים ל-2 מנות:
250 גרם פסטה סטרוצ'פרטי רוסטיקלה
זוג פילה לברק
1 כרישה חתוכה לאורך ופרוסה דק
2 יחידות שומר פרוס בפריסה דקה
יין לבן
קליפה של פרמז'נו רגי'אנו
עלי בזיליקום טריים
אופן הכנת הרוטב:
- להרתיח מים בסיר ולהוסיף כף מלח גדושה לאחר הרתיחה. לבשל את הפסטה כ-13 דקות (לא לדאוג, הספטה תבושל עוד בהמשך המתכון)
לשמור את מי הבישול, אנחנו נצטרך אותם מאוחר יותר. - במחבת רחבה על אש בינונית, לזלף שמן זית לכיסוי חלקי ולצרוב את הכרישה. לתבל במלח ופלפל ולהמשיך עד שהכרישה הופכת שקופה.
- להגביר מעט את האש ולהוסיף את השומר, מלח ופלפל. אנחנו רוצים לייצר שכבות של טעם.
- להוסיף למחבת 4-5 עלי בזיליקום קרועים ביד ולהמשיך לצרוב עד שהירקות מקבלים צבע מעט שחום.
- להוסיף כ 1/3 כוס יין, קליפת פרמז'ן וכ 5 עלים נוספים של בזיליקום, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
- להוסיף את הפסטה לרוטב, להגביר את האש לחום בינוני ולבשל עוד כ 2 דקות. במידה וחסרים נוזלים, להוסיף ממי הבישול של הפסטה.
- לקראת ההגשה, לתקן תיבול ולהוסיף עוד עלי בזיליקום טריים.
אופן הכנת הדג:
יש לייבש קלות את העור, ולהמליח את שני הצדדים.
אם מכינים בתנור - נצלה בחום גבוה (230 מעלות) על נייר אפייה עם מעט שמן זית, כשהעור כלפי מעלה, כ 5-7 דקות.
במחבת - לזלף מעט שמן זית על חום גבוה עד שעולה עשן. להניח את הדג, שהעור כלפי מטה ואז להחליש מעט את האש.
אחרי כ 4-5 דקות, לכסות את המחבת כדי שהחלק העליון יתבשל גם, כ 5 דקות.
להגשה:
להניח את הפסטה ב 2 צלחות, את הדג מעל הפסטה (העור כלפי מעלה), ולזלף מעט שמן זית מעל הכל
פסטה נסטריני, ריקוטה ותרד
מצרכים ל -2 מנות:
250 גרם פסטה נסטריני רוסטיקלה
250 גרם ריקוטה WHITE DAIRY
250 גרם עלי תרד או 400 גרם מנגולד ללא גבעולים
קליפת לימון מ 2 לימונים
מיץ מחצי לימון
1 אגוז מוסקט מגורד
פרמז'נו רג'יאנו
שמן זית
אופן ההכנה:
- לערבב היטב בקערה את הריקוטה, קליפת לימון מגורדת מ 2 לימונים, מיץ שנסחט מחצי לימון, חצי אגוז מוסקט מגורד ו 5 גרם פרמז'ן.
- להרתיח מים בסיר ולהוסיף כף מלח גדושה לאחר הרתיחה. לבשל את הפסטה כ 2 דקות (לא לדאוג, הפסטה תבושל עוד בהמשך). לשמור את מי הבישול, אולי נצטרך אותם מאוחר יותר
- במחבת רחבה לטגן במעט שמן זית את עלי התרד או המנגולד ולכסות את המחבת לכ 2 דקות.
- תוך כדי ערבוב עדין להוסיף את הפסטה למחבת עם התרד או המנגולד
- להוסיף למחבת מצקת ממי הבישול של הפסטה
- תוך כדי ערבוב להוסיף את הריקוטה המתובלת
- במידה וחסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט ממי הבישול של הפסטה. לתקן תיבול. הרוטב צריך להיות עדין אבל בסמיכות טובה