כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
לברק שלם - ייבוא
מתכון ללברק שלם בתנור עם ירקות שורש
מצרכים ל-4 מנות
דג שלם נקי אבל עם העצמות והראש
שומר - 2 יח'
סלרי אמריקאי - 8 גבעולים יפים ועבים
שום - 8 שיניים
בצל לבן קטן מקולף - 4 יח'
לימון - 2 יח'
שמן זית דליקטסן
הוראות הכנה
לשטוף את הדגים במים קרים.
להוריד מהשומר את העלים החיצוניים ולחתוך את הגבעולים לרבעים.
לקלף את הסלרי עם קולפן ולחתוך למקלות באורך של 5 סמ'.
לחתוך בצלים לרבעים.
לפרוס את הלימונים לפרוסות עבות.
ואז:
בתבנית מרופדת בנייר אפיה לפזר את כל הירקות חוץ מהלימונים.
להכניס לתנור בחום של 160 מעלות, לחצי שעה. להוציא ולעלות את הטמפרטורה של התנור ל 180.
להניח חצי מהפרוסות של הלימון על הירקות.
לתבל את הדגים במלח ופלפל ולהניח על הירקות והלימונים.
לפזר את שאר הלימונים על הדגים, לבזוק עוד שמן זית, ולהכניס לתנור.
לאפות עד שהדגים מוכנים - אפשר לבדוק עם סכין קטנה: אם הדג כולו לבן עד העצם אז הוא מוכן.
מומלץ להגיש עם טליאטלי בחמאה ופטרוזיליה